17:00

Bälinge IF F01

Referat: Fanna BK F01 - Bälinge IF F01

Äntligen en tre poängare efter stundtals mycket bra spel från Bälinges sida.
Det nykomponerade laget visade motståndarna Fanna att laget behärskar både det korta och det långa spelet.
Trots att Fanna försöker sätta hög press på Bälinges försvar så spelar sig Bälinge ur pressen med ett nätt och kontrollerat kortpassningspel. Redan i den andra minuten så går bollen Zick-Zack genom motståndarna på vänsterkanten från försvarslinjen via mittfältet och upp till hårt jobbande forwards och sista passningen skapar ett 2-0 läge där Julia L sätter säkert 1-0 målet välplacerat förbi Fanna målvakten. Passningsassist till Miranda, Emelie och Olivia som alla behärskat passar sig förbi Fanna motståndarna och Olivias sista målgivande pass är en riktig räkmacka.
Det fina spelet fortsätter och med hög press vinner Bälinge bollen högt och i 4:e minuten skjuter Emelie ett skott i stolpen men Fanna målvakten hinner på returen innan Bälinges spelare hinner på returen.

Den höga pressen ger frukt i 15:e minuten där Vendala i sin nya position på mitten mitt stressar högerförsvaret och vinner bollen vid hörnflaggan. Vendela vänder fint in mot straffområdet och ungefär i straffområdeskrysset så skjuter Vendela ett helt otagbart skott i bortre burgaveln. 2-0 är mycket välförtjänt och spelet fungerar utan grus i maskineriet.

I 27:e minuten släpper Bälinge in en debutant i dessa sammanhang. 12-åriga Frida Hollvaster kommer in på vänsteryttermittfält och visar att det fina spel som hon kan leverera på 7-manna plan i F03 är inget som hindrar henne från att leverera på 11-mannaplan. Trots motståndare som är två huvuden längre och väger nästan dubbelt så mycket så visar Frida H att hårt arbete trots ålder ger resultat. Frida får cirka 20 minuters speltid och visar att framtiden i Bälinge finns i de egna leden.

Fannas enda farliga chans i första halvlek skapas i slutet av halvleken via en hörna, men Frida A i målet visar vem som bestämmer i straffområdet och Fanna får inte in bollen.

Första halvlek är absolut Bälinges halvlek och även andra startar på samma sätt som första med att Bälinge spelar sig ur trånga situationer.

I 56:e minuten så reducerar dock Fanna där en Bälingeförsvarare olyckligtvis nickskarvar in ett inlägg i eget mål. Bollen som får en båge över Frida A skapar helt plötsligt lite spänning i matchen. Härifrån så tar Fanna över mer i anfallsväg och två frilägen räddas av Frida A då den mycket snabba forwarden i Fanna rinner igenom men har inte rikgtigt skärpan i avslutningarna.

Efter Fannas reducering blir resten av andra halvlek mer kamp än spel. Dock några halvchanser för Bälinge. När slutsignalen ljuder så gläds hela laget till årets första seger i F01 G2.

Många beröm kan delas ut, men framför allt försvarsspelet som fungerar klockrent ska ges ett extra plus. Även Miranda och Vilma från F02 tillsammans med Frida H F03 skall lyftas fram som visar att 7-manna eller 9-manna är inte någon utmaning när de behärskar 11-manna spelet.